24 Şubat 2013 Pazar

KADIKÖY- KAFKA

   Kadıköy turumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Onun öncesinde fotoğraf makinenizi benim gibi yanınızdan ayırmamanızı tavsiye etmek isterim. Çünkü gezdiğiniz yerleri fotoğraflamak ve paylaşmakta ayrı bir keyif verir insana.  
 Sahaflardan yaptığımız kitap alışverişinden sonra yorgunluğumuzu atmak, aldığımız kitaplara şöyle bir bakmak ve bir şeyler yemek için bir  mekana gitmek güzel olmaz mı ?


Kafka Cafe'nin Terasından..

    Kadıköy'de alışmışızdır sokak aralarında oturmaya. Mağazalar, gidenler- gelenler, kalabalık... Hoşumuza da gider  bu çoğu zaman ama leb-i derya bir manzaraya karşı   kahvenizi veya içkinizi içerken kitabınızı karıştırmak isterseniz "Franz Kafka Cafe" tam aradığınız mekan. Ben arkadaşlarım sayesinde keşfettim bu mekanı. Sık Kadıköy'e giden birisi olarak Kafka'yı ben geç öğrendiysem benim gibi bilmeyen çok kişi vardır diyerek sizlerle paylaşmak istedim.
   


Çok ucuz bir mekan diyemeyeceğim fakat Kahve Dünyası ve benzeri yerlere
gidiyorsanız fiyatlar size uygun gelecektir. Personeli güler yüzlü, yemek yemek isterseniz siparişiniz 15-20 dakika civarında hazırlanmakta.
 


  Terasında bulunan ısıtıcılar sayesinde kışın da dışarıda rahatlıkla oturma imkanı sunmakta. İçeride ise şömine sıcaklığı karşılamakta sizi .  Şömineye karşı bir kadeh şarap yudumlarken kitabınızı  okumak veya arkadaşınızla sohbet etmek için ideal bir mekan.


 Hadi hayatınıza bir tutam tat için küçük bir mola..
                                                           Müge




 

Franz Kafka Kimdir :
Franz Kafka modern dünya edebiyat'ının ikonik ve özgün yazarlarından biridir. Temmuz 1883'te Prag’da dünyaya gelmiştir.Hukuk okumuş, boş zamanlarında yazmaya başlamıştır. Yazıları, ilk olarak Betrachtung, 1912 yılından itibaren yayımlanmaya başlamıştır. Kafka'nın duygusal deneyimleri ve ailesiyle olan ilişkileri eserlerinde özellikle günlük ve mektuplarında ifade bulmuştur. Babaya Mektup'ta (Almanca: Brief an den Vater) Kafka'nın bakış açısından babasıyla olan ilişkisi gözükmektedir. Hayatta olduğu süre içerisinde 7 kitap yazmıştır, bunların yanında 3 tamamlanmamış roman ve bir çok mektup ve günlük bırakmıştır gerisinde. Kafka yakın arkadaşı Max Brod'dan öldüğünde tüm bu eserlerini yakmasını istemiştir. Max Brod'un Kafka'nın bu isteğini yerine getirmemesi sayesinde bugün bu eserleri okuma şansına sahipiz. Kafka tüm eserlerini Almanca yazmıştır. Kafka modernist yazar olarak görülmektedir. Eserlerinde suç, özgürlük, yabancılaşma ve sorumluluk ayrıca otoriteye bireysel karşı koyma gibi temaları işlemiştir. Kafka’nın en tanınmış eserleri Dava, Şato ve Dönüşüm 'dür.
Kafka 3 temmuz 1924'te verem'den ölmüştür.*





Not:
Kahveler 7-9 TL
Ana yemekler - 17'den başlıyor..
Su 3,5 (bana abartılı geldi)
Alkollü içecekte bulunmakta.

Adres:
Caferağa cad.Damla Sk. No.23 Kadıköy
Alkım Kitabevinin üst katı

*Vikipedi, özgür ansiklopediden alıntıdır.


 

4 yorum:

  1. Fotoğraflar da anlatım kadar keyifli ve güzel. Eteğindeki taşları döktüğün için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etegimdeki taslari toplayip begendigin icin ben tesekkur ederim :)

      Sil
  2. hesabın eski bir kitap içinde gelmesi ayrı bir hoş:)

    YanıtlaSil
  3. Neden bu isim, sahibi Kafka hayranı mı, uzak akraba mı, isim telif hakkı meselesini nasıl halletmişler

    YanıtlaSil