Kadıköy'de Sahaflar, Cafe derken eve dönme vakti geldi çattı. Aklınıza akşama ne yemek yapacağım sorusu takıldıysa telaşa gerek yok. Çünkü, Balıkçılar Çarşısı'ndan şöyle bir geçmeniz yeterli olacaktır. Burada konuşulanlara kulak kabarttığınızda göreceksiniz ki herkesin birbirini tanıdığı samimi sıcak bir yerdesiniz.
Balık yemem diyorsanız "Tarihi Moda Ciğerci"sinden yaprak ciğer, Nam-ı diğer Edirne ciğeri tavsiye ederim.Yapması da çok kolay una bula kızgın bol yağda kızart. Püf noktası yağda çok tutmamanız.
Ciğerimizi aldıktan sonra köy tarhanası tadında tarhana çorbası yapmak isterseniz gideceğiniz yer "Altınoluk". Burada çeşit çeşit ürünün yanında güleryüzlü insanlar karşılayacaktır sizi.
Tatlı olarak da derim ki "Künefe" aman atlamayın . Ancak tarifindeki şerbeti yaparken siz siz olun aynısını uygulamayın yoksa elinizde şerbet deryası olur.
Hadi hayatınıza bir tutam tat
için küçük bir mola..
Müge
Müge
Kadıköy İsmi Nereden Geliyor ?
İlçenin eski adı olan Kalkedonya'nın körlerin yeri anlamına geldiği sanılmaktadır. İstanbul'un kuruluşuyla ilgili mitte bu isim yer almaktadır. Yer değiştiren bir kavim yeni yerleşimlerine nasıl ulaşacaklarını öğrenmek için bir kahine danışır. Kahin kavimdekilere körlerin ülkesinin karşısına yerleşmelerini söyler. Bu günkü İstanbul'a ulaşan kavim bulundukları taraf boş iken karşı kıyıda bir yerleşim olduğunu farkeder. Bulundukları yerin avantaj ve güzelliklerini farkedemeyen karşı kıyıdaki insanların ancak kör olabileceklerini iddia edip İstanbul'a yerleşirler. Böylece bugünkü Kadıköy yöresindeki yerleşim körlerin yeri anlamındaki Kalkedon adını alır. İstanbul'un fethinden sonra Kalkedonya'nın yönetimi, II. Mehmed tarafından İstanbul kadısı Hızır Bey'e verildiği için, yerleşmenin Kadıköyü adını aldığı sanılmaktadır.*
Not:
Kuzu ciğer 1kg 35 TL
Dana ciğer 1kg 23TL
Tarhana 1 paket 8 TL'den başlıyor çeşitlerine göre fiyat değişiyor.
Künefe 1 Ad. 3 TL
*wikipedia.org
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder