3 Mart 2013 Pazar

KADIKÖY* EVVEL ZAMAN İÇİNDE...


    

                            Okurken size taş plaktan nağmeler eşlik etmesini isterseniz tıklayınız.

 

                               Evvel Zaman İçinde...

     Öyle bir yere gidiyoruz ki geçmişe tanıklık etmiş ama dilleri olmadığı için bize yaşanmışlıklarını anlatamayan antika eşyaların arasında kaybolmaya. 
 
    Kadıköy'de Tellalzade sokağına toplanmıştır antikacılar. Bu sokağa girdiniz mi size gramofonun geçmişten getirdiği nağmeler eşlik etmeye başlar.
   











      
   Sokakta bir bavulun içinde geçmişe ait o kadar çok şey bulursunuz ki bunlar bile geçmişe tanıklık etmenize yetecektir. Bir dükkandan içeri adımınızı atar atmaz eski ahşap kokusu, çocukluğunuzda kalmış anları hatırlatır size.  

    "Tavan Arası" ismi gibi sizi eski evlerin tavan arasında yolculuğa çıkaran antikacılardandır. Sahibi Korkut Bey ile sokağın bugünkü durumu ve geçmişi ile ilgili ilginç bir sohbet imkanı bulabilirsiniz. Sizinle sıkılmadan ilgilenecek ender kişilerdendir.

 
"Kadıköy Gramofon Antik " sokağa girdiğiniz anda duyduğunuz gramofon sesini takip ettiğinizde ulaşacağınız dükkandır. Dükkanın üst katına çıktığınızda ise  geçmişe açılan  perdeyi aralamış olursunuz. Bir bayram günü aile büyüklerinizden birini ziyarete gitmişsiniz hissi kaplar içinizi .   
 
  
     Kadıköy Gramofon Antik'in sahibi Mustafa Bey'in, misafirperverliği, sohbeti  içinizdeki bu bayram günü hissini arttırır.  Ayrıca bu mekana kitabınızı, kurabiyenizi alıp da gidebilirsiniz.  Çayı, kahvesi ve gramofondan dökülen nostalji havası eşliğinde güzel zaman geçirebilirsiniz.
 
 
      Burada geçmişten bugüne hikayelerini merak ettiğiniz veya büyükannelerimizin  evlerini hatırlatan bir çok eşya ile bağ kurarsınız.

   Girdiğiniz bu dünyadan ayrılıp şimdiye dönmek ise sarsıcı olur. 
   
  Gününüzü taş plaktan gelen sihirli nağmelerin etkisi altında noktalarsınız. Aldığınız keyif ise size günlerce eşlik eder.
 
   Hadi hayatınıza bir tutam tat için küçük bir mola..
            Müge
       














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder