18 Mart 2013 Pazartesi

TAHTAKALE * MASAL AHŞAP ATÖLYESİ

 
 
 
            Okurken size nağmelerin eşlik etmesini isterseniz tıklayınız.


      Mısır Çarşısı’nda gezerken birden yoğun Türk Kahvesi kokusu alırsınız. Kokuyu takip etmeye başlarsanız, kendinizi çarşının çıkışında Kuru Kahveci Mehmet Efendi’nin önünde bulursunuz. Ne güzel bir andır bu…
     Buradan geri dönmeyip ilerlemeye başladığınız takdirde de Bakırcılar Çarşısı karşılar sizi. Neler yok ki burada…Antep işi kahve fincanları, cezveler, çaydanlıklar, toprak güveçler, sepetler, tahta kaşıklar, tahta sandalyeler, tabureler vs . Aklınıza ne gelirse burada bulabilirsiniz
 
    Alışverişe çıkacaksanız buraya uğramadan aman bir şey almayın derim. Fiyatlar çok makul. Önümüz bahar, piknik mevsimi. Piknik sepetleri mağazalarda 50-55Lira’dan başlarken burada 35 Lira.Ki bu daha pazarlıksız hali. Büyük çamaşır sepetleri 35-45Lira arası.Güveç tencerelerse 15 Lira. Kendinizi kaybedebilirsiniz.  
 
 

Bütün bunların içinde kaybolmuşken ara bir sokak takılır gözünüze; Çanakcılar Sokağı. Bu sokak sizi “Masal Ahşap Atölyesi” ile tanıştırır. Gönülden yapılmış renkli bir sandık, rengarenk ahşap eşyalar alır götürür sizi masal diyarına.
 
 Deniz Hanım ve Hakkı Bey,atölyenin sahipleri. Her ürünü Hakkı Bey tasarlıyor ve eşi Deniz Hanım ile de ahşaba can veriyorlar.
Ne iyi yapıyorlar…
 

   Hakkı Bey , büyük bir firmanın muhasabe müdürlüğünü yaparken dokuz sene önce genç yaşında emekli olmaya karar vermiş. Hobi olarak uğraştığı bu işi profesyonel olarak yapmaya başlamış. Dokuz senedir bu çarşıdalar. Deniz Hanım ise tekstilden emekli. Masal Ahşap Atölyesi’nde, alıştığımız basma kalıp işlerin dışında, kendilerinden bir parçalarını hayata geçiriyorlar.

 
    O gün butik bir otele yetiştirmeleri gereken bir iş olduğundan çok yoğundular. O yoğunluklarına rağmen  benimle ilgilendiler, kendilerine müteşekkirim.
 
 
   Atölyenin karşısında, kendilerine ait bir mağazalarıda var. Deniz Hanım’dan esinlenilerek ismi konulmuş  “D Desing” da, evinizin dekorasyonu için aksesuarlar,  tekstil ürünleri ve bayanlar için orijinal takılar bulunuyor.



 
 
Masal Ahşap Atölyesi & D Desing… Yolunuz mutlaka oradan geçmeli derim.

Hadi hayatınıza bir tutam tat için küçük bir mola...                                           Müge




 
 
 



4 yorum:

  1. tam da uzun zamandır gitmek istediğim bir yeri masal ahşap atölyesini paylaşmışsınız ne güzel en kısa zamanda gidicem inşallah!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka gidin, çok iyi karşılananıp mutlu olacağınız bir mekan. Dekorasyonla ilgiliyseniz Deniz hanımın dükkanında mutlaka ziyaret edein derim, zaten hemen Masal Ahşap Atölye'sinin karşısı.

      Sil
  2. SAYENİZDE İSTANBUL UN GÜZELLİKLERİYLE TANIŞIYORUZ.HALK TABİRİYLE SAĞOLUN VAROLUN.SAYGILAR

    YanıtlaSil