15 Nisan 2013 Pazartesi

GALATA* KONAK CAFE

 
 
   Önümüz bahar, güzel havaları değerlendirmek isteyenler için Galata’ya Konak Cafe’ye gidiyoruz. Peki nasıl mı gidiyoruz,  Karaköy’e vardıktan sonra Bankalar Caddesi’nden ünlü “Kamondo Merdivenleri”nden çıkıyoruz. Aman bu merdivenlerde durup fotoğraf çekmeden ilerlemiyoruz.

  Kamondo Merdivenleri, İstanbul’un Galata semtindeki Voyvoda Caddesi’yle Banker Sokağı’nı birleştiren barok üsluplu merdivenlerdir. 1850’li yıllarda yapılan merdivenler bölgenin en önemli banker ailelerinden biri olan Kamondo ailesinden Avram Kamondo tarafından yaptırılmış. O zamanlar Banker Sokağı da Rue Kamonda (Kamonda Caddesi) olarak bilinmekteymiş.*
 
  
   Kamondo Merdivenleri’nde fotoğraflarımızı da çektikten sonra hiçbir yere sapmadan yürüyoruz. Sağ tarafımıza Avusturya Sen Jorj Hastahanesi geliyor, onu geçiyoruz ve Göz Hastanesi’ni görüyoruz, hastanenin tam karşısı Konak Cafe. 

 
110 yıllık bir binaya adım atıyoruz, cafe için asansör ile üçüncü kata çıkıyoruz.
 
 
Konak Cafe’nin iç dekorasyonu Galata’nın büyüsüne uygun döşenmiş



İçeride vakit geçirmekten kendinizi alamayacaksınız ancak sizi büyüleyecek kısım teras katında.  
 
  
   Terasa adım atar atmaz muhteşem bir manzara ile karşılaşıyorsunuz. Bi tarafınızda Galata Kulesi, bi taraftanızda Göz Hastanesi’nin kulesi  ve muhteşem boğaz manzarası. Sırf bu görüntü için gitmeye değecek bir yer.

 
   Bu arada bir parantez de Göz Hastanesi’nin kulesi için açmak isterim. Kule, kilise çan kulesi sanılırmış. Ancak bu yapıyı İngilizler işgal sırasında İngiliz Hastanesi olarak yapmışlar ve boğazı gözetleyebilmek içinde kuleyi inşa etmişler.

Göz Hastanesi
   Sonrasında Kızılay’a devir olmuş. Şuan ise Göz Hastanesi olarak kullanılmakta, yani hiç kilise olmamış.

 

   Konak Cafe ise 2006 yılında Konak Pastaneleri’nin devamı olarak açılmış, daha sonra pastane kapatılmış, şimdi cafe ve restoran olarak hizmet veriyor.

 
 
Hertürlü içecek ve yiyeceği bulabileceğiniz bir mekan.
  
 
   Fiyatlar biraz yüksek. İçecekler 9 Lira’dan , yemekler 25Lira’dan başlamakta. Haftasonu açıkbüfekahvaltı 40 Lira. Tatlıları Nişantaşı Konak Pastanesi’nden gelmekte. 
 
Şef Yücel Bey ve çalışanları gayet güleryüzlü ve ilgililer.   
 

 
   Kısacası kendine zaman ayırmak ve güzel bir gün geçirmek isteyenler için kaçırılmayacak bir mekan.

   Hadi hayatınıza bir tutam tat için küçük bir mola...
                     Müge


*www.seyriistanbul.com



 


4 yorum:

  1. MÜKEMMEL. TEBRİK EDERİM. FERİT AYAZ

    YanıtlaSil
  2. bu hangi uygulama yani fotoları böyle yapmanızı sağlayan şey! :)

    YanıtlaSil
  3. şu berbat fotograf efektini değiştirin gözükmüyor bile bişey.

    YanıtlaSil